Jatkokurssi 1 (JK1)

Jatkokurssi harjoittelee keskiviikkoisin klo 18;00-19:30 omassa salissamme Karkialammenlla, Jääkäritie 9. Ohjaajina ovat Pentti ja Taina Pylkkänen

alt

Jatkokurssi 1

 

Kurssin kuvaus

Jatkokurssi 1 on tarkoitettu niille pareille, jotka peruskurssin käytyään hallitsevat tyydyttävästi PK:lla opetetut askelsarjat. Jatkokurssi 1:n kautta on mahdollista siirtyä Jatkokurssi 2:lle siinä vaiheessa, kun pari pystyy tanssimaan sarjat lävitse ja on valmis sitoutumaan myös kilpailemiseen sekä lisäämään vähintään toisen tanssiharjoituksen viikko-ohjelmaansa.

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on kehittää tanssitekniikkaaja -rutiinia, sekä uusien oppilaiden osalta opetella myös uusia kuvioita. Foxtrotin ja Rumban perusteisiin aletaan paneutua heti alusta alkaen.

Opetustapa:

Kurssin lähtökohtana on se, että peruskurssin askelsarjat osataan auttavasti jo ennen kurssia. Sarjat muokataan kauden aikana "E-tasolle”, eli kuhunkin tanssiin opetellaan uusia askelkuvioita. Jotta tanssitekniikka kehittyisi, tunneilla harjoitellaan tarkemmin myös askeltekniikkaa.


Omat tavoitteet:

Miettikää mikä on kauden tavoite omalta kohdaltanne. Riittääkö tavoitteeksi se, että opitte askeleet ennen toukokuuta, vai toisena ääripäänä aiotteko päästä mukaan Jatkokurssi 2:n harjoituksiin ja kilpailemaan?

Oma harjoittelu:

Kaikille jatkokurssilaisille tekisi hyvää käydä (jos tilaa on) vielä myös paritanssin ABC-kurssin mukana kertaamassa perustekniikkaa. Yksinkertaista perusaskelta kerratessa voi helpommin keskittyä vakioissa askelten pidentämiseen, nousuihin ja laskuihin, kanta/päkiä askeliin yms. Lattareissa hidasrytmisessä perusaskelharjoituksessa on hyvä harjoitella askeleen lyhentämistä, lantion käyttöä, painon siirtoja yms. tekniikoita. Toinen vaihtoehto on tehdä 1-2 omaa harjoitetta viikon aikana. Näissä vapaaharjoituksissa voisitte keskittyä tanssimaan oppimianne sarjoja ja näin saamaan rutiinia tanssiinne.

Ammattitanssinopettaja:

Kaikkein eniten opitte tanssia, kun olette aina paikalla kun ammattitanssinopettajat tulevat Mikkeliin. Kaikki te voitte huoletta lähteä näille tunneille. Tunneilla ei niinkään opeteta askelsarjoja, vaan painopiste on perustekniikan opettelussa. Tanssi on oivaltamista, ja näillä tunneilla oivaltaa eniten. Opettajilla on kyky kertoa mitä käytännössä pitää tehdä, jotta esim. samban perusliike rupeaa näyttämään oikealta.

 

Ja jotta ei jäisi epäselväksi:

Ketään ei painosteta kilpailemaan. Ensin opetellaan sarjat niin hyvin, että pari pystyy rutiininomaisesti tanssimaan sarjat oikeaan tahtiin (syys-joulu). Tämän jälkeen kehitetään tanssitekniikkaa ja mikäli pari haluaa kehittyä edelleen, niin näyttökokeen kautta on mahdollista siirtyä JK 2:n harjoituksiin.

 

Yksi asia on kuitenkin varma. Jos käytte säännöllisesti harjoituksissa, niin tanssitaitonne on aivan eri tasolla ensi vuoden toukokuussa. Ja ne jotka hyödyntävät useampia harjoituksia edistyvät tietenkin enemmän.

 

 

Tulosta Sähköposti