• Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Uutiset
  • Olli-Pekka ja Tiina; 30 yhteistä vuotta tanssin merkeissä

Olli-Pekka ja Tiina; 30 yhteistä vuotta tanssin merkeissä

ONNEA Olli-Pekka ja Tiina

 

4.9.2021 on kulunut tasan 30 vuotta, kun seuramme pitkäaikaisin ja menestynein pari Olli-Pekka Vanhala - Tiina Tarvonen kohtasivat ensi kertaa tanssisalin parketilla. Mikkelin Urheilutanssijat Ry onnittelee paria mittavasta yhteisestä urasta! Ohessa pari kertoo hiukan yhteisistä vuosista.

 

Onneksi meillä molemmilla oli sama valmentaja ja näin pääsimme myös kisaparketille hyvin nopeasti. Aloitimme tanssimalla vain latinalaistansseja ja heti alusta asti tuntui, että me olemme yhtä; samanlaiset tavoitteet, mahdollisuudet ja haaveet tanssin suhteen, Olli-Pekka muistelee. Mutta vain vuoden kuluttua useat suomen ammattivalmentajista kehottivat meitä aloittamaan myös vakiotanssien harjoittelun ja keskittymään 10-tanssiin, Tiina lisää. Hyvin nopeasti pari nousikin Suomen kärkiparien joukkoon, erityisesti vakiotanssien puolella. Olemme pitkä pari, ja näin vakiotanssit soveltuvat meille fyysisesti paremmin, Vanhala kertoo. Tanssimme 10-tanssia vuoteen 2009 asti, voitimme kolme kertaa 10-tanssin suomenmestaruuden senioriluokassa (yli 35v) ja kuuluimme useita vuosia Suomen edustuspareihin maailmalla. 

 

Mikä sitten saa parin jatkamaan tanssiuraa vuodesta toiseen? Meille tanssi on elämäntapa. Se tuo vastapainoa työlle ja liikkuminen musiikin tahtiin on mukavaa ja samalla kovaa urheilua, Olli-Pekka kertoo. Tanssin yhteisöllisyys ja ystävät, jotka olemme saaneet vuosien varrella ovat meille tärkeitä. Mutta myös kilpailuhenkisyys, mikä meissä molemmissa on vahvasti läsnä, Tiina lisää. En tiedä olisimmeko jatkaneet näin pitkään uraa ja harrastusta, jos kilpaileminen ei olisi osa lajia. Meillä molemmilla on vaativa päivätyö, olen anestesiasairaanhoitaja ja Tiina Helsingin pääkirjaston johtaja. Tanssiurheiluahan voi harrastaa myös ilman kilpailemista, mutta meille kilpaileminen tuo harjoitteluun tavoitteita ja samalla jännitystä, Olli-Pekka kertoo.

 

Millaisia tavoitteita teillä on tulevaisuudelle? Kilpatanssi on siitä merkillinen laji, että koskaan ei olla valmiita ja saavutettu kaikkea. Aina voi kehittyä ja oppia uusia asioita ja hienouksia. Ulkopuolinen ei välttämättä huomaa, mutta itselle se on maaginen hetki, kun onnistuu parin kanssa tekemään valssin oikean käännöksen tai foxtrotin sulka-askeleen vartalot täydellisesti yhdessä, musiikin melodian tahdissa, Tiina kertoo. Olemme keskittyneet vakiotansseihin nyt reilut kymmenen vuotta ja huomaamme, että edelleen pystymme kehittymään ja tanssimaan paremmin. Nyt kun meillä on tekniikka kunnossa, voimme keskittyä musiikin tulkintaan, vartalon käyttöön ja jopa nauttimaan tanssista.

 

Korona-aika on ollut meillekin haasteellinen. Treenisalit olivat välillä kokonaan kiinni, välillä salin sai vuokrattua vain yksityiseen harjoitteluun, valmennus tapahtui etänä ja kilpailuja ei järjestetty. Olemme kuitenkin treenanneet lähes koko ajan ja nyt kilpailukausi on jälleen alkamassa. Seuraava lähiajan tavoite on päästä kisaparketille kahden viikon päästä pidettäviin vakiotanssin SM-kisoihin, Olli-Pekka kertoo. Tanssiharrastus meillä jatkuu varmasti jossakin muodossa läpi koko elämän.

 

Tulosta Sähköposti