Peruskurssi

Peruskurssi harjoittelee maanantaisin Urheilupuiston koulun yläsalissa klo 18.00-19.30. Ryhmän ohjaajina toimivat Jorma Lifländer ja Hannele Valkonen sekä Veli-Matti ja Mari Kurtti . Peruskurssi alkaa opetuksen aivan alusta.

Peruskurssi

Kurssin kuvaus

Peruskurssi on tarkoitettu niille pareille, jotka aloittavat tanssiharrastuksen, tai joilla on ollut useiden vuosien tauko harrastuksessa. Ne peruskurssin parit, jotka haluavat kehittyä nopeammin, voivat osallistua kevätkaudella myös Jatkokurssi 1:n harjoituksiin. Opetus PK:lla on rytmitetty siten, että vuoroviikoin harjoitellaan latinalais- ja vakiotansseja. Kullakin opetusviikolla opetetaan yleensä yksi uusi askelsarja johonkin tansseista.

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on se, että parit omaksuvat kunkin E-luokan tanssin (hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha-cha ja jive) perusaskelsarjat ja pystyvät tanssimaan hyvä tanssiasento säilyttäen kunkin tanssin askelsarjat oikeaan perustahtiin toukokuun loppuun mennessä.


Opetustapa:

Kurssilla kaikki aloitetaan aivan alusta jokaisen tanssin perusaskeleiden ja tanssiasennon opettelemisesta. Kurssilla edetään opetellen kunkin tanssin helppoja perusaskelsarjoja niin, että niistä muodostuu kevääseen mennessä kuhunkin tanssiin tanssittava sarja.

Omat tavoitteet:

Miettikää mikä on kauden tavoite omalta kohdaltanne. Riittääkö tavoitteeksi se, että opitte askeleet ennen toukokuuta, vai haluatteko oppia tanssimaan nopeammin. Mikäli sinua kiinnostaa oppia nopeammin, niin keskustele asiasta valmentajien kanssa.

Oma harjoittelu:

Mitä nopeammin uskaltaudutte harjoittelemaan teille opetettuja asioita seuran vapaavuoroille, niin sitä helpompaa ja nopeampaa kehittymisenne tanssijana on. Kun otatte mukaan yhden vapaaharjoituksen viikossa, niin pystytte ohjatuilla tunneilla keskittymään täysin siihen uuteen opetettavaan asiaan. Teidän ei enää tarvitse miettiä niin paljon aiemmin opetettuja asioita, koska olette ne omatoimisesti kerranneet.

Ammattitanssinopettaja:

Kaikkein eniten opitte tanssia, kun olette aina paikalla kun ammattitanssinopettajat tulevat Mikkeliin. Kaikki te voitte huoletta lähteä näille tunneille muutaman kuukauden päästä aloittamisesta. Tunneilla ei niinkään opeteta askelsarjoja, vaan painopiste on perustekniikan opettelussa. Tanssi on oivaltamista, ja näillä tunneilla oivaltaa eniten. Opettajilla on kyky kertoa mitä käytännössä pitää tehdä, jotta esim. samban perusliike rupeaa näyttämään oikealta.

Yksi asia on kuitenkin varma. Jos käytte säännöllisesti harjoituksissa, niin tanssitaitonne on aivan eri tasolla ensi vuoden toukokuussa. Ja ne jotka hyödyntävät vapaaharjoituksia edistyvät tietenkin enemmän.

 

Tulosta Sähköposti