Paritanssin ABC

Paritanssin ABC harjoittelee keskiviikkoisin Kalevankankaan koululla klo 18.00-19.30. Ryhmän ohjaajina toimivat Mari ja Veli-Matti Kurtti &  Hannele Valkonen ja Jorma Lifländer. Kurssi alkaa opetuksen aivan alusta.

Kurssin kuvaus

Paritanssin ABC on uudistettu peruskurssimme, joka on tarkoitettu niille pareille, jotka aloittavat tanssiharrastuksen, tai joilla on ollut useiden vuosien tauko harrastuksessa. Ne parit, jotka haluavat kehittyä nopeammin, voivat osallistua kevätkaudella myös Jatkokurssi 1:n harjoituksiin.

Opetus kurssilla on rytmitetty siten, että latinalais- ja vakiotanssit ja niiden perusaskeleet käydään läpi ryhmälle sopivalla tempolla kauden aikana. Uusia taitoja lisätään aiemmin opitun päälle.  Tunteihin sisältyy myös harjoitteita esim. tasapainon ja kehonkannatuksen parantamiseksi ja kurssin nimen mukaisestikin paritanssia, samalla viejän ja seuraajan roolien tutkaillen. 

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on se, että parit omaksuvat kunkin E-luokan tanssin (hidas valssi, tango, quickstep, samba, cha-cha ja jive) perusaskelsarjat ja pystyvät tanssimaan hyvä tanssiasento säilyttäen kunkin tanssin askelsarjat oikeaan perustahtiin toukokuun loppuun mennessä.


Opetustapa:

Kurssilla kaikki aloitetaan aivan alusta jokaisen tanssin perusaskeleiden ja tanssiasennon opettelemisesta. Kurssilla edetään opetellen kunkin tanssin helppoja perusaskelsarjoja niin, että niistä muodostuu kevääseen mennessä kuhunkin tanssiin tanssittava sarja.

Omat tavoitteet:

Miettikää mikä on kauden tavoite omalta kohdaltanne. Riittääkö tavoitteeksi se, että opitte askeleet ennen toukokuuta, vai haluatteko oppia tanssimaan nopeammin. Mikäli sinua kiinnostaa oppia nopeammin, niin keskustele asiasta valmentajien kanssa.

Oma harjoittelu:

Mitä nopeammin uskaltaudutte harjoittelemaan teille opetettuja asioita seuran vapaavuoroille, niin sitä helpompaa ja nopeampaa kehittymisenne tanssijana on. Kun otatte mukaan yhden vapaaharjoituksen viikossa, niin pystytte ohjatuilla tunneilla keskittymään täysin siihen uuteen opetettavaan asiaan. Teidän ei enää tarvitse miettiä niin paljon aiemmin opetettuja asioita, koska olette ne omatoimisesti kerranneet.

Ammattitanssinopettaja:

Kaikkein eniten opitte tanssia, kun olette aina paikalla kun ammattitanssinopettajat tulevat Mikkeliin. Kaikki te voitte huoletta lähteä näille tunneille muutaman kuukauden päästä aloittamisesta. Tunneilla ei niinkään opeteta askelsarjoja, vaan painopiste on perustekniikan opettelussa. Tanssi on oivaltamista, ja näillä tunneilla oivaltaa eniten. Opettajilla on kyky kertoa mitä käytännössä pitää tehdä, jotta esim. samban perusliike rupeaa näyttämään oikealta.

Yksi asia on kuitenkin varma. Jos käytte säännöllisesti harjoituksissa, niin tanssitaitonne on aivan eri tasolla ensi vuoden toukokuussa. Ja ne jotka hyödyntävät vapaaharjoituksia edistyvät tietenkin enemmän.

 

Tulosta Sähköposti