FD-ryhmä

FD-ryhmä harjoittelee maanantaisin Kalevankankaan koulun salissa. klo 19.30-21.00. Kurssin ohjaajina toimivat Matti ja Ninni Pitkänen sekä Jari Mikkonen.

 

Kurssin kuvaus

FD-kurssi on tarkoitettu niille pareille, jotka peruskurssin käytyään hallitsevat PK:lla opetetut askelsarjat. Kurssi 2 on tarkoitettu pareille, jotka jo kilpailevat, tai sitoutuvat aloittamaan kilpailemisen kauden kuluessa. Lisäksi kurssilaiset sitoutuvat vähintään yhteen viikoittaiseen vapaaharjoitukseen.

Kurssi on siis tarkoitettu kilpaileville pareille, jotka haluavat kehittää tanssitaitoaan eteenpäin ja ovat valmiita panostamaan myös omaa aikaansa tanssin kehittämiselle. Uusille oppilaille järjestetään ”näyttökoe”, jossa tarkastetaan parin kyky tanssia peruskurssilla opetetut kuviot läpi. Kurssille voi kauden mittaan siirtyä myös Jatkokurssi 1:ltä annettuaan näytön osaamisestaan.

 

Kurssin tavoite:

Tavoitteena on kehittää parien tanssitaitoa sekä teknisesti, että ilmaisutaidon osalta.

 

Opetustapa:

Kurssin lähtökohtana on se, että perusaskelsarjat osataan jo ennen kurssia. Niinpä painopiste on tanssitekniikan kehittämisessä ja kilpailunomaisen tanssimisen harjoittelussa. Kurssilla opetetaan sekä koreografioiden osia, että tanssitekniikkaa.

 

Omat tavoitteet:

Tässä ryhmässä tavoitteena on tanssitaitojen kehittäminen tasolle, joka erottuu edukseen. Niinpä oppilaiden asenteenkin pitää olla kohdallaan. Minimimäärä on 2 harjoitusta viikossa, mutta vasta useampi harjoitus tuo tanssiin tarvittavaa rutiinia.

 

Oma harjoittelu:

Tavoitteena tulisi olla johdettujen harjoituksien lisäksi tehdä 1-2 omaa harjoitetta. Tekniikkaharjoituksessa (90-120min) keskittykää tanssien tekniikkaharjoitteisiin kerraten aina yhtä tekniikkaa kerrallaan. Tanssiharjoituksessa (60-90min) tanssitte läpi omia sarjojanne useita kertoja, kutakin tanssia min. 90 sek kerrallaan. Näillä harjoitteilla, jotka kuitenkin käytännössä ovat tanssimista oman kumppanin kanssa, taitotasonne kehittyy kauden kuluessa aivan uudelle tasolle, eikä homman silti tarvitse olla mitenkään ”tiukkapipoista”.

 

Tulosta Sähköposti