Tampere GP 19.1.2019

Olli-Pekka ja Tiina neljänsiksi

Mikkelin Urheilutanssijoiden pitkäaikaisin tanssipari Olli-Pekka Vanhala - Tiina Tarvonen palasivat parketille lähes viiden kuukauden sairastelun ja kuntoutumisen jälkeen. Viime syksy oli parille haastava. Heti syksyn kilpailukauden aluksi Olli-Pekan nilkan peroniusjänne repeytyi ja kausi oli ohi. Toipuminen kesti lähes kolme kuukautta. Pääsimme treeneihin marraskuussa ja kunnolla harjoittelu alkoi vasta joulukuussa. Mutta nyt on alkanut tuntua jälleen normaalilta. Harjoittelemme kolme-neljä kertaa viikossa ja kilpailemme kerran kuussa.

Vuosi alkoikin mallikkaasti, sillä Tampereen Spiralin järjestämä vuoden ensimmäinen GP-kilpailu Mäntässä osoitti, että pari on edelleen pysynyt Suomen kärkiparien joukossa. Kilpailun kansainvälinen tuomaristo oli varsin erimielinen parien taidoista. Pisteen hajosivat paljon kaikissa viidessä vakiotanssissa. Kovatasoisessa senioriluokan vakiokilpailussa Vanhala - Tarvonen sijoitettiin kaikissa viidessä tansseissa finaalin kärki- ja loppupäähän. Loppusijoitus parilla oli neljäs 26 parin kilpailussa.

Tämä osoittaa kilpailun olleen hyvin tasaväkinen, ja parien erojen olevan hyvin pienet. Kyse on enemmänkin tuomarin omasta makumieltymyksestä ja parin onnistumisesta juuri sillä hetkellä ja siinä tanssissa, Tiina selvensi tuloksia. Tanssimme koko päivän varsin vapautuneesti ja saimme aikaan hyvälaatuisia käännöksiä, vauhtia unohtamatta.  Olemme hyvin tyytyväisiä kilpailun tulokseen, vaikkakin kyllä meille olisi maistunut myös mitalikahvit. Kevään kilpailukausi jatkuu GP-sarjan kilpailuissa maaliskuun alussa.  Päätähtäin on huhtikuussa pidettävät Vakiotanssin SM-kilpailut Mikkelissä.  Harjoittelu jatkuu, sillä haluamme olla hyvässä kunnossa kotiyleisön edessä.

 

Tulosta Sähköposti