Timo Kärkkäinen ja Anu Rantanen SE1C vak 4 p lat C 6 p (videot)

Timo ja Anu tanssivat Seniori 1 C luokassa

 

Timon tanssiharrastus alkoi vuonna 2009 seuratanssien merkeissä muutaman työkaverin innostamana. Tanssi oli jopa vielä mukavampi harrastus kuin ennakkoon olin saanut käsityksen, joten tunneilla tuli käytyä melko ahkerasti ja lavoilla vierailtua erityisesti kesäisin. Vuonna 2012 tie vei ensimmäisiin lavalattarikisoihin. Kilpailemisesta tuli yllättävän hyvä fiilis alun jännityksestä huolimatta, joten kävin kisailemassa lavalattareissa kolmena vuonna sopivasti motivoivalla menestyksellä.

 

Nälkä kasvoi syödessä, ja viimeisen kisan jälkeen aloin miettiä voisiko tanssitekniikkaa hioa paremmaksi ja miten tähän tavoitteeseen pääsisin. Syksyllä 2014 päätin lähteä kokeilemaan kilpatanssin harjoittelua Mikkelin Urheilutanssijoiden alkeiskurssille. Kahden vuoden aikana tuli treenattua perustekniikkaa, ja kisamenestyskin oli kiitettävää. Kesällä 2016 tanssiparini lähti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, ja piti alkaa katsella josko löytäisin uutta paria. Hyvinhän siinä kävi.

 

Jo pienenä tyttönä Anu innostui tanssimisesta ja äidin ohjeistuksella pääsikin kiinni seuratanssin saloihin ja opetteli askeleet, jolla sitten iän karttuessa suuntasi lavoille. Seuratanssi olikin pitkään ainoa kiinnostuksen kohde tanssiin liittyen ja sillä saralla tuli käytyä useampia kursseja. Myöhemmin Anu löysi tiensä Boogie woogien pariin ja viihtyikin siellä aina siihen saakka kunnes muutti Mikkeliin ja tutustui kilpatanssiin. Kilpatanssi imaisikin mukanaan ja sillä tiellä ollaan edelleen.

 

Timon ja Anun yhteinen tanssiharrastus alkoi kesällä 2016 kun monien sattumusten kautta molemmat olivat tilanteessa, jossa uuden parin etsiminen tuli ajankohtaiseksi. Pari löysi nopeasti yhteisen askeleen ja kuvioiden opettelu sekä tanssin eteenpäin vieminen eteni nopeasti. Molemmat omaavat samankaltaisen periksi antamattoman luonteen ja sen turvin vaikeimmatkin kuviot on saatu tanssittavaan kuntoon.

 

Toistoja, toistoja ja toistoja, harjoitusmenetelmänä on heille tuttua. Kilpaileminen aloitettiin puolen vuoden harjoittelun jälkeen ja sitä jatketaan niin tiiviisti kun molempien aikataulut sallivat. Kun molemmille vain täydellinen suoritus on tarpeeksi hyvä, voidaan arvata, että lajissa jossa ei koskaan olla valmiita, tulee harjoitussalin lattiaa kulutettua paljon. Harjoitus onkin tuottanut tulosta, ja mitaleja on jo tullut.

 

Katso vakiotanssit tästä.

Katso latinalasitanssit tästä.

 

Tulosta Sähköposti