Henrik ja Jaana Nordman YLA (videot)

Henkka ja Jaana tanssivat Yleisessä A-luokassa

Henkka aloitti tanssiharrastuksen Urheilutanssijoissa seitsemän vuoden iässä vuonna 1994. Sitä ennen hän oli vanhempiensa lavatanssiharrastuksen ohella oppinut lavoilla tanssittavia perusaskeleita ja käynyt tanhuryhmässä. Kilpailu-ura alkoi muutamaa vuotta myöhemmin ja varsinainen kilpailuputki käynnistyi vähän vuosituhannen vaihteen jälkeen kun valmentajaksi tuli Juha-Matti Puskala. Muutamien vuosien kuluttua Henkka tanssi A-luokassa ja pari oli matkan varrella vaihtunut kaksi kertaa.

Henkan tanssiharrastus jäi tauolle keväällä 2010 ja lopettamispäätöskin kävi jo mielessä, mutta toisin kuitenkin kävi! Uusi tanssipari nimittäin löytyi tyttöystävästä, Jaanasta, jolla oli edessä kilpatanssin opettelu alkeista lähtien. Tanssia Jaana on harrastanut 13-vuotiaasta lähtien ja tuolloin tanssilajeja ovat olleet mm. show- ja katutanssi. Jaana kertoo kuitenkin aina haaveilleensa kilpatanssista.

Aluksi pari aloitti harjoittelun vakioista. Suhteellisen lyhyen harjoittelun jälkeen yhteinen kilpailu-ura alkoi tammikuussa 2012 yleisessä C-luokassa. Pari nousi vakioissa B-luokkaan kevään 2012 viimeisissä kilpailuissa. Kesällä harjoiteltiin vuorostaan lattarit kuntoon ja kilpaileminen niissä alkoi syksyllä C-luokassa. Lattareissa B-luokka saavutettiin keväällä ja kesä oli aikaa hioa kuvioita kuntoon lattareissa syksyn isompia kisoja varten.

Syksyllä 2013 pari yllätyksekseen pääsi 10-tanssin SM-kisoissa finaaliin ja sijoittui siellä kuudenneksi. Myöhemmin Jaanan polvi sanoi sopimuksensa irti ja oli vuorossa pitempi tauko tanssista, kun polvi päätettiin operoida entistä paremmaksi. Kevään 2014 kisat jäävätkin kokonaan välistä. Tanssimielellä kesää odotellen... :)

 

Vakioiden videoesittely

Lattareiden videoesittely

 

alt

 

 

Tulosta Sähköposti