Onnea Jorma ja Hansu

Vakioissa nousu A-luokkaan

25.5.2013 IKM – kilpailuissa Kotkassa saimme seuraan uuden A – luokan parin, kun Jorma ja Hansu saivat nousupisteet täyteen vakiotanssien osalta. Lienee tässä vaiheessa syytä hiukan kerrata parin matkaa kohti A-luokkaa. Esitetyt tiedot perustuvat Tanssijan Tulospalvelimen tietoihin ja kirjoittajan omaan (huonoon) muistiin, joten aivan tarkkoja luvut eivät ole. Jorma ja Hansu aloittivat peruskurssilla kilpatanssien osalta nollatilanteesta 3.9.2008, eli heidän matkansa ensimmäisestä tunnista A-luokkaan kesti ainoastaan 4 vuotta ja 9 kuukautta. Tuohon matkaan sisältyy tuhansia harjoitustunteja ja kymmeniätuhansia kisakilometrejä, joita alla yritän hiukan avata.

1. Alku aina hankalaa
Parin alkutaivalta ei voine kuvata helpoksi ja vaivattomaksi. Laji oli tullut tutuksi Roosan ja Marian harrastuksen kautta, mutta kilpatanssin vaateiden sovittaminen omiin jalkoihin ja vartaloon tuntui alussa varsin haastavalta ja pari koki muiden aloittelijoiden tapaan tuskaa sovittaessaan yhteen askelia, raamia, rytmiä yms. Tässäkin lajissa tärkeintä on kuitenkin kyky haastaa itseään ja uskaltaa kokeilla uusia asioita. Niinpä pari löysi itsensä jo helmikuussa 2009 seuran harjoituskilpailuista, tanssimassa numerolappu selässä muiden parien joukossa. Onneksi tämä tapahtuma myös videoitiin, joten pari on voinut epätoivon hetkillä palata alkuun ja tarkastaa onko jotain kuitenkin tullut opittua;-). Kilpailu-ura aloitettiin riemukkaalla voitolla 13.9.2009 Joensuussa, mutta 5 kisaa myöhemmin elettiin kriisivaihetta muutaman karsiutumisen jälkeen. Suunnitteilla oli jopa 6 kk:n kilpailutauko, kun kisoissa ei menestytä. Neljäs sija kotikisoissa 12.12.2009 auttoi unohtamaan ajatukset tauosta.

2. Kisarutiinia ja kovaa treeniä
Nämä kotikisat olivat myös taitekohta parin kilpailu-uralla, sillä vasta noin 1,5 vuoden kovan harjoittelun jälkeen kroppa oli tottunut tuottamaan lajille ominaista liikettä ja tämä alkoi näkyä myös kisalattialla. 6.1.2010 Heinolasta alkoi (oman luokan) mitaliputki, joka kesti läpi D ja C-luokan ja katkesi vasta 28.10.2012 B-luokan kisoissa Tampereella. Tätä ennen pari tanssi jommassa kummassa lajissa itsensä mitalisijalle 25 peräkkäisessä kilpailussa. Tämä 2 vuotta 10 kuukautta kestänyt jakso oli myös aikaa, jolloin pari treenasi melkein joka päivä ja kilpaili säännöllisesti useamman kerran kuukaudessa. Kaudelta 2009–2010 pari pitää hallussaan seuran epävirallista ennätystä ajetuissa kisakilometreissä (6000 km). D-luokkaan pari nousi 7.3.2010 Joensuun kisoissa, ja C-luokkaan 16.1.2011 Jyväskylässä. B-luokkaan nousun sinetöi voitto kotikisoissa 4.12.2011. Tämän jakson aikana pari kehitti itselleen kovan kisarutiinin ja hyvän perustekniikan kovan harjoittelun ja säännöllisen kilpailemisen avulla.

3. Kovuutta lisää
Noustuaan B-luokkaan pari teki aivan oikean ratkaisun ja alkoi käydä nousukisojen lisäksi säännöllisesti IKM, Sennu-Cup ja GP-kilpailuissa. Näiden kilpailuiden kautta pari on saanut tanssiinsa riittävää kovuutta selviytyä 12-14 parin karsintakierroksista. Samalla tanssin rutiinitaso on noussut selkeästi ja huononakin päivänä kyetään tuottamaan laadukasta tanssia. 20.5.2012 alkanut, ja edelleen jatkuva jakso, on ollut merkittävä askel parin kehittymisen kannalta.

4. Yhteenveto
13.9.2009 – 25.5.2013 välisenä aikana Jorma ja Hansu kilpailivat:
- yhteensä noin 50 kilpailua
- 36 oman luokan kisaa
- 14 ylemmän luokan kisaa
- 30 kisassa mitaleilla vähintään toisessa lajissa
- 25 kisan mitaliputki 6.1.2010 – 28.10.2012

E-luokkaan pari käytti 12 kilpailua, D-luokkaan 12 kilpailua, C-luokkaan 10 kilpailua, B-luokkaan tarvittiin 7 oman luokan ja 12 ylemmän luokan kilpailua.

Takana on ainoastaan 3 vuotta ja 9 kuukautta kilpailu-uraa, pari on noussut vakioissa  A-luokkaan ja kolkuttelee jo SE3-luokassa semifinaalitasoa. Onnittelut hienoista vuosista, ja tsemppiä tuleviin koitoksiin.

Ohessa kuvasatoa menneiltä vuosilta niin vakioista kuin lattareistakin.

 

Tulosta Sähköposti